Een houten bed in de slaapkamer.

Een houten bed in de slaapkamer.

Hout kan overal, ook in je de slaapkamer! Je ziet de laatste tijd steeds vaker natuurlijke tinten terugkomen in slaapkamers. In een slaapkamer kan hout zorgen voor rust en warmte, maar een houten bed kan ook direct een eye-catcher zijn.

We geven je graag wat tips over het gebruik van hout in je bed of in je slaapkamer en helpen je met het stylen van de plek waar je tot rust komt!

1. Gebruik niet teveel houtsoorten

Hout is prachtig en er zijn vele houtsoorten te verkrijgen bij Verkerke Living. Zorg er echter voor dat je niet teveel door elkaar gebruikt. Dit maakt je slaapkamer namelijk onrustig en zorgt dat het geheel niet mooi tot zijn recht komt. Kies houtsoorten die mooi bij elkaar passen en laat ze eventueel bewerken met een coating om het één geheel te maken.

2. Combineer je bed met andere houten elementen

Een bed gemaakt van robuust en landelijk steigerhout of wagonhout past niet in een moderne en strakke slaapkamer. Kies daarom een houten bed dat past bij je interieur en match deze met andere houten meubels. Het warme karakter van hout komt perfect tot zijn recht wanneer je dit combineert met een houten nachtkastje en andere natuurlijke elementen in de slaapkamer plaatst, zoals planten.

3. Ga handig om met de ruimtes dankzij een stapelbed of hoogslaper van hout

Het voordeel van houten bedden is dat ze precies op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor kun je ook in kleinere ruimtes een houten bed plaatsen. Bij Verkerke denken we graag mee hoe we de slaapkamer slim kunnen indelen.

4. Houten hoogslaper met werkruimte

Een houten hoogslaper geeft je de mogelijkheid om de ruimte onder je bed slim te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bureau of tafeltje te plaatsen onder je bed. Hierdoor hoef je geen bureau meer in je slaapkamer te plaatsen en bespaar je dus ruimte. Ook kan een kledingkast verwerkt worden in de hoogslaper van hout. Uiteraard is het wel belangrijk dat je hoogslaper stevig en veilig is. Bij Verkerke Living kiezen we altijd de juiste houtsoorten en plaatsen we een uitval beveiliging.

5. Slaapplaatsen met een stapelbed op maat gemaakt van hout

Een houten stapelbed past in ieder interieur en geef de mogelijkheid om 2 slaapplekken in een kamer te creëren zonder dat je veel ruimte verliest. 

6. Babybedjes en ledikant van hout

Bij Verkerke Living maken we niet alleen bedden voor volwassenen en kinderen, ook de allerkleinste kunnen slapen in een ledikant van hout. Een houten ledikant maakt de babykamer gelijk sfeervol en geeft een warme uitstraling!

Bij een babybedje is vooral de veiligheid belangrijk. Kies bij het uitzoeken van een ledikant daarom altijd eentje waar je kindje niet uit kan rollen en waar precies genoeg afstand zit tussen de houten spijlen. Ook is het belangrijk dat het hout splintervrij is en volledig is glad geschuurd.

Verdient jouw slaapkamer een nieuwe look? Bekijk de houten bedden van Verkerke Living of neem contact op om eens te komen kijken in onze showroom

Terug naar blog