Landelijk wonen: breng buiten naar binnen

Landelijk wonen: breng buiten naar binnen

Zeg je een landelijke woonstijl dan zeg je aardse kleuren en natuurlijke materialen. Aangezien we in Nederland gek zijn op de schoonheid en eenvoud van de natuur is het niet gek dat de landelijke woonstijl erg populair is. Natuurlijke materialen als hout, riet en linnen vormen de basis van een landelijk interieur en zorgen voor rust en sfeer. Wil jij aan de slag met een landelijke inrichting? Laat je inspireren door onze tips!  

Welke meubels passen binnen een landelijk interieur?

Een woning in landelijke stijl kenmerkt zich door een rustige basis met grote van hout gemaakte meubels zoals tafels, kasten en salontafels. Deze houten meubels mogen lekker groot en ruw afgewerkt zijn. Ben je in het bezit van een kleine woning, wees dan niet bang om te kiezen voor (te) grote meubels, deze geven juist een ruimtelijk gevoel. Is jouw woonstijl al bepaald maar wil je toch de landelijke sferen terugbrengen in je interieur? Kies dan voor een mooie wandplank, stoer bankje of eetstoelen in de landelijke stijl.  

Welke kleuren passen binnen een landelijk interieur?

Niet geheel onverwachts bestaat een landelijk interieur uit landelijke kleuren. Denk aan wit, beige en verschillende aardetinten. Ook groen-, geel- en bruintinten weerspiegelen de rustige en sfeervolle uitstraling van de natuur. Omdat de basis van een landelijk interieur neutraal is kun je losgaan met diverse accessoires in diverse kleuren en stijlen. Wat dacht je bijvoorbeeld van rieten manden, grote planten, vintage kandelaren en zachte vloerkleden voor een landelijke inrichting. Kortom: je kunt alle kanten op!

Landelijke badkamer

Het inrichten van een landelijke badkamer is misschien wat minder eenvoudig dat een landelijke woonkamer. Een landelijke badkamer kan met veel verschillende meubel worden ingericht. Vervang bijvoorbeeld uw badmeubel, badkamerkast of wasbakken voor meubels met een landelijke uitstraling. Ga voor houten meubels of kies voor een combinatie van hout en staal. In een badkamer is het fijn als een badkamermeubel veel opbergruimte heeft. Bij Verkerke Living zijn er tal van verschillende mogelijkheden voor landelijke badkamermeubels. Bekijk ons assortiment of neem contact op voor de mogelijkheden. 

Houten meubels bij Verkerke Living

De voordelen van houten meubels? Ze hebben geen poespas nodig om mooi te zijn maar bieden toch genoeg mogelijkheden om deze helemaal eigen te maken. Ga voor een moderne afwerking of voeg juist een vleugje vintage toe. Met de houten meubels van Verkerke Living maak je jouw landelijke woning af op de manier zoals jij dat voor ogen hebt!

Terug naar blog