Houten eettafel | Verkerke Living

Welke houten eettafel past bij mij?

Eettafels zijn er in allerlei vormen, maten en materiaalsoorten, niet gek dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke soort eettafel het beste bij jou past hangt af van veel verschillende factoren. Wij helpen je op weg!

De vorm van je eettafel

  • Rechthoekige eettafel
Ondanks dat er in steeds meer interieurstijlen verschillende vormen worden gemengd, blijft een rechthoekige eettafel het meest populair. Dat vinden we niet gek. Een rechthoekige eettafel biedt namelijk veel ruimte om spullen op te plaatsen, maar ook om tegelijkertijd te genieten van je ontbijt, lunch of diner. Daarnaast kun je aan een rechthoekige eettafel gemakkelijk een eettafelbank plaatsen of stoelen op de kop zetten. Ideaal wanneer vrienden of familie onverwachts over de vloer komen.
  • Vierkante eettafel

Wil je efficiënt gebruik maken van een hoek in huis? Ga dan voor een vierkante eettafel. Zet aan elke zijde meerdere stoelen wanneer je bezoek hebt, of plaats één zijde tegen de muur wanneer jouw huishouden uit 4 personen of minder bestaat. Met een vierkante tafel verlies je weinig loopruimte maar heb je wel genoeg blad om al het lekkers voor je etentje op weg te zetten.

Heb je geen lange wand in jouw eetkamer voor een rechthoekige tafel? Ga dan voor rond! Een ronde eettafel is praktisch en sfeervol. Doordat de poot van een ronde eettafel in het midden zit schuif je gemakkelijk extra stoelen aan zonder dat deze poot in de weg zit. Bovendien kun je gemakkelijk om een ronde tafel heenlopen, ook wanneer de stoelen bezet zijn.

Ronde houten eettafel | Verkerke Living
  • Ovale eettafel

Heb je een grote woonruimte en gaat je voorkeur uit naar een chique en luxe uitstraling? Dan is de ovale eettafel de beste optie voor jou. Omdat de uiteinden wat smaller zijn, staan daar vaak geen stoelen maar heb je wel het bladvoordeel van een rechthoekige tafel. Daarentegen zorgt de poot in het midden weer voor het praktische voordeel wat je hebt bij ronde eettafel. Twijfel je tussen een ronde of rechthoekige eettafel? Ga voor ovaal!

Materiaal tafelblad

Het mag duidelijk zijn dat eettafels in veel verschillende vormen en maten komen. Maar ook het kiezen van het materiaal voor het tafelblad blijkt geen makkelijke opgave. Ga je bijvoorbeeld voor een houten eettafel? En welke houtsoort is dan het meest geschikt en past het beste bij jouw interieur? Bij Verkerke Living maken wij eettafels van allerlei soorten hout. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit steigerhout, eikenhout en wagonhout. Of misschien is een tafelblad van notenhout wel wat voor jou? Naast dat je de keuze hebt uit alle soorten hout maken wij jouw eettafel op maat zodat deze altijd past. Verder kies je je eigen onderstel. Industriële buizen, x-poten of een spinpoot? Bij Verkerke Living is het allemaal mogelijk!

Dikte tafelblad

Is het je gelukt om een keuze te maken uit de vorm en de houtsoort voor jouw eettafel? En weet je welk onderstel het beste past bij jouw interieur? Dan ben je er bijna! Bij Verkerke Living kies je als laatste een coating die jij mooi vindt en bepaal je hoe dik jouw tafelblad moet worden. Hou bij dat laatste rekening met de hoogte van je eetkamerstoelen. Het is namelijk niet handig wanneer je eetkamerstoelen niet onder je eettafel passen. Hiermee verlies je veel loopruimte en creëer je een rommelige uitstraling. Let ook op dat je bij een dikker tafelblad nog met je benen over elkaar kunt zitten.

Heb je nog helemaal geen idee welke vorm, maat of houtsoort bij jou past? Kom langs in onze showroom en laat je inspireren! Twijfel je of je de juiste keuze maakt? Neem contact op om jouw wensen te bespreken. We geven graag passend advies! 

 

Terug naar blog