Eettafels op maat | Verkerke Living

Zet jouw eettafel in de spotlight

Van ronde eettafels tot robuuste kloostertafels: de mogelijkheden zijn eindeloos! Ben je benieuwd naar de eettafel trends van dit moment? Lees snel verder!

Visgraat tafelblad

Waar de meeste mensen het visgraatmotief kennen van de welbekende visgraatvloer, zie je dit patroon in steeds meer uitvoeringen voorkomen. Sowieso is hout een stijlvolle keuze als het om eettafels draait, maar combineer deze eens met een visgraat tafelblad en je bent helemaal on-trend!

Tafelblad visgraatmotief | Verkerke Living

Donkere kleuren

Voorheen zagen we dat licht opgeschuurde eettafels erg geliefd waren. Donker hout werd vaker als oubollig gezien of iets voor in een ‘bruine kroeg’. Maar als je een eettafel in een donkere kleur combineert met een strak design en modern onderstel kan dit juist een chique eyecatcher zijn voor in je woonkamer!

Verschillende vormen

Meubels hoeven niet meer altijd vierkant of rond te zijn. Tegenwoordig zie je meubels, spiegels, vazen, noem het maar op in allerlei vormen. Een veilige keuze hierin is een ovale tafel. Deze vorm is al langere tijd populair en brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heeft een ovale eettafel geen scherpe hoeken en randen, wat zorgt voor nooit meer stoten en een zachtere uitstraling. Daarnaast neemt een ovale eettafel minder ruimte in beslag dan een rechthoekige maar kun je er met net zoveel mensen aan zitten.

Ovale eettafel | Verkerke Living

Grote eettafels

Waar de eettafel voorheen altijd dienst deed als plek om aan te eten, heeft dit meubelstuk tijdens de pandemie meer functionaliteiten gekregen. Zo werd de eettafel ook de plek waaraan werd gewerkt en zijn er nog nooit zoveel spelletjesavonden of diners aan gehouden als afgelopen jaar. De eettafel heeft letterlijk en figuurlijk een nog grotere rol binnen het interieur gekregen. Dit wil trouwens niet zeggen dat alleen grote robuuste tafels populair zijn. Ook lange tafels met smalle poten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Een tafel langer dan 2 meter overdreven? Niet meer. Bij Verkerke Living maken we zelfs tafelbladen tot 3 meter. Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Terug naar blog