Waarom kiezen voor een eiken eettafel?

Waarom kiezen voor een eiken eettafel?

De keuze voor een nieuwe eettafel kan lastig zijn. Heb je je oog laten vallen op een eiken salontafel? Of heb je een eikenhouten eettafel gespot die aan al jouw wensen en eisen voldoet? We zetten graag onze tips voor het kopen van een eiken tafel voor je op een rij!

Wie voor een eiken tafel, of überhaupt voor een tafel van hout gaat, weet dat hij of zij een natuurproduct in huis haalt. Dit betekent dat het materiaal leeft en verandert. Om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vlekken in het hout trekken of dat het materiaal vervormt, zal je het dus moeten (laten) behandelen. Wat ons betreft weegt dit ‘’nadeel’’ niks ten opzichte van de sfeer en warmte dat een houten tafel met zich met meebrengt.

Houten eettafels

Je huidige eettafel is aan vervanging toe? Of misschien ben je erop uitgekeken? Hoe dan ook, je hebt besloten dat je een nieuwe eettafel aan wilt schaffen. Goed dat je je oog hebt laten vallen op een houten eettafel. Houten eettafels zijn namelijk echte sfeerbepalers en super duurzaam. Wil je graag een eettafel die binnen elke woonstijl past? Dan raden wij aan om te kiezen voor een eiken tafel. Eikenhout is namelijk heel divers en verkrijgbaar in verschillende tinten. Daarnaast brengt eikenhout direct meer sfeer en warmte in je woning. Kies voor een metalen onderstel als je toch meer neigt naar de industriële sferen. Meer over de verschillen tussen eikenhout en steigerhout lees je hier

Waarom een eiken tafel?

Het grootste voordeel van een eiken tafel is zijn stevigheid en duurzaamheid. Eikenhout heeft een kleine kans op onregelmatigheden of slijtage. Meubels van deze houtsoort gaan gerust meer dan 50 jaar mee! Bovendien leent een eiken tafel zich uitstekend voor het verven of lakken in de gewenste kleur. Wanneer je een eiken tafel vergelijkt met bijvoorbeeld een eettafel van mangohout, zal je merken dat de eiken tafel een stuk zwaarder is. Dit komt doordat eiken meer tijd nodig heeft om te groeien en daardoor een stuk dichter, en dus zwaarder is.

Landelijke kloostertafel

Ben je op zoek naar een traditionele eiken tafel? Dan is een kloostertafel wellicht iets voor jou! Kloostertafels vond je hele lange tijd geleden veel in kastelen of boerderijen. Kenmerkend voor een kloostertafel zijn het formaat, robuuste tafelblad en houten grove poten. Tegenwoordig passen kloostertafels in ieder interieur. En, wat betreft die veelal grote afmeting, dat is bij Verkerke Living geen probleem. Wij maken alle kloostertafels, en andere eettafels graag voor u op maat!

Stalen onderstel eettafel

Natuurlijk hebben al die prachtige tafelbladen een bijpassend onderstel nodig. Een stoere industriële tafel met stalen onderstel blijft populair en past perfect in ieder interieur. Maar door de verschillende tafelbladen en onderstellen te combineren geef je echt je eigen draai aan jouw eettafel en maak je jouw eettafel passend in jouw woonstijl. X-poot, u-poot of a-poot? We denken graag met je mee!

Eiken salontafel

Past een eiken eettafel niet in het interieur van jouw woning? Dan is een eiken salontafel ook een prachtige toevoeging aan je interieur. Ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo lijkt deze set eiken salontafels helemaal niet op deze salontafel van massief eiken balken. Heb je een idee en twijfel je of wij jou hierbij kunnen helpen? Neem gerust contact op, dan kijken we samen naar wat je voor jou kunnen betekenen!

P.S. Ben je op zoek naar een houten tafel voor buiten? Dan adviseren we je om te kijken naar een tafel van steigerhout.

Terug naar blog